tisdag 17 juni 2014

Djurgården öppet kritiska till AEG/SGA samt Stockholm Stad

Djurgården skriver öppet på sin hemsida om kritiken mot AEG (ägare i Djurgården) som även äger Stockholm Globe Arenas efter att Djurgården planerat en nyemission för att få in lite mer kapital samt stärka sin ekonomi inför framtiden då SHL troligen kommer införa hårdare direktiv för ekonomin. Kritiken mot AEG är eftersom företaget inte har visat något intresse att investera pengar i Djurgården och man kommer nu föra en dialog med AEG om att dom ska köpas ut från ägandet i Djurgården eftersom det inte finns någon anledning att ha ett företag som sitter på aktier i Djurgården men inte vill investera pengar i laget.


Sen riktar man även kritik mot Stockholm Stad som inte har tagit sitt ansvar för Hovet och sporten i Stockholm. Detta eftersom, som Djurgården skriver på sin hemsida, är att Hovet är väldigt gammalt (ca 50år) och kylaggregaten är ungefär lika gamla samt att väggarna inte är tillräckligt täta vilket innebär att driftkostnaden för Hovet blir väldigt höga för både Djurgården som hyr Hovet men även för Stockholm Globe Arenas som driver Hovet.


Sen även lite kritik mot både AEG och Stockholm Stad för att man inte bygger ut eller om Hovet för att göra arenan mer modern och lämpad för dagens hockey men även öga inkomster från sponsorer och kringförsäljning.


Något jag tyckte var märkligt i texten var att AEG fick köpa upp Stockholm Globe Arena (innehållande alla arenor) för 5 miljoner kr för att ta över driften av arenorna och det tycker jag låter väldigt billigt för dom arenor som finns i Globen området.


Läs mer
Djurgården - Dags för AEG/SGA att bekänna färg
Sportbladet - Djurgården till hård attack mot storägaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar